Duurzame sportkleding merken

Duurzaamheid is belangrijk voor Laluux. Daarom verkopen wij de duurzame sportkleding merken ICIW en Röhnisch. Beide merken proberen de sportkleding industrie een stukje beter te maken met ieder eigen duurzaamheidsmissies.

ICANIWILL

ICANIWILL, afgekort ICIW, is één van de duurzame sportkleding merken die Laluux verkoopt.

Duurzaamheid houdt niet alleen in dat de kleding lang meegaat. De stoffen die ICANIWILL gebruikt zijn beter voor het milieu, dan andere sportkleding merken. Dit betekent dat ze zo min mogelijk schade aan het milieu brengen. Daarnaast gebruiken ze ook duurzame verzendopties. ICANIWILL heeft een aantal duurzame doelen. Deze hebben voornamelijk te maken met CO2 uitstoot vermindering en compensatie:

  1. Jaarlijks 100% compensatie van koolstofemissies vanaf 2020.
  2. 35% minder koolstofemmissies per product in 2025.
  3. Traceerbaarheid van de toeleveringsketen in 2025.
  4. 80% gerecyclede materialen in 2025.
  5. 100% organisch katoen in 2025.
  6. 100% hernieuwbare energie in alle vestigingen in 2025.
  7. 98% transport per schip, spoor of weg in 2025.
  8. 100% fossielvrije of klimaat gecompenseerde leveringen op alle marketen in 2025.

Röhnisch

Röhnisch heeft ook een aantal missies en doelen op het gebied van duurzaamheid en eerlijkheid. Deze hebben te maken met het product zelf, mensen en de planeet.

Het doel van Röhnisch is om in 2025 enkel gerecyclede, ecologische en biologisch afbreekbare materialen te gebruiken. Momenteel zit het bedrijf op 83%. Ook gebruikt het bedrijf geen bond, leer, schadelijke antibacteriële behandelingen, zilverionen of fluorkoolwaterstoffen. Daarnaast gebruikt het bedrijf enkel niet-gemüsseleerde wol en RDS-dons. Dit betekent dat de dons en veren afkomstig zijn van dieren die geen onnodige schade hebben opgelopen.

Een ander doel van Röhnisch is om het gebruik van plastic en niet gerecycled papier in verpakkingen te minimaliseren. De hangtags zijn gemaakt van gerecycled papier, bedrukt met een op soja gebaseerde inkt. De verpakking en verzendtassen zijn gemaakt van gerecycled plastic. Ook streeft Röhnisch ernaar om niets per vliegtuig te verzenden. Ze kiezen hier alleen voor als er geen andere optie mogelijk is.

Als laatste hebben ze een doel om de werkomgeving voor alle medewerkers die in het proces van productie tot levering deelnemen zo prettig mogelijk te maken. Röhnisch produceert de kleding in China, Vietnam en Turkije. Röhnisch eist van al zijn productpartners dat zij zich houden aan de door Röhnisch opgestelde gedragscode. Ook hebben ze een inclusiviteits policy.

Duurzame sportkleding merken online bestellen

Wil jij sportkleding kopen van één van deze duurzame sportkleding merken? Dan kan je het bij Laluux online bestellen. Zodra jij jouw order hebt geplaatst, gaat ons team zo snel mogelijk aan de slag om de order klaar te maken voor verzending. Laluux verstuurt alle orders in de meeste gevallen binnen 24 uur (m.u.v. het weekend). Als je verder nog vragen hebt over één van deze duurzame sportkleding merken, neem dan gerust contact met ons op via de mail of bel ons op het aangegeven nummer: (010)7609016.